Dagsrytmen med fokus på beboernes formåen og behov

Den Selvejende Institution Ronæsbo på Fyn er et bosted for udviklingshæmmede. Dagsrytmen er præget af, at beboerne typisk er i skole eller på arbejde på hverdage.

Dertil kommer, at der skal udføres praktiske dagligdagsopgaver hjemme på Ronæsbo, men der skal også være tid til fritidsinteresser, afslapning og hygge.

Fokus på en tryg og forudsigelig hverdag

Dagene bliver naturligvis tilrettelagt ud fra beboerens formåen og behov. Vi mener, at det er vigtigt at støtte det praktiske håndelag og evnen til at begå sig socialt.

Samtidig bestræber vi os på at skabe en tryg, fast og forudsigelig hverdag med synlige voksne, der inddrager børnene i dagligdagens gøremål på vores opholdssted, hvilket blandt andet er:

  • Madlavning
  • Indkøb
  • Opvask
  • Sengeredning

Årets rytme påvirker vores forskellige aktiviteter

Gøremålene og aktiviteterne ændrer sig en smule om sommeren, for der skal vi plukke jordbær, koge marmelade, bade i Lillebælt og måske sejle en tur for at prøve at fange en ørred.

Afhængig af årstiden følger vi rytmen i al slags vejr, hvor vi sætter drage op, kælker, går langs kysten, ser om viben og lærken er kommet og beundrer områdets mange svaner.

Måske skal vi til festival eller på ferie, og indendørs kan vi arbejde på det kreative værksted. Det kan være med papirarbejde, syning, silkemaling eller træsløjd.

Der er endvidere plads til en biograftur, en tur i svømmehallen eller et besøg på restaurant. Men der er også tid til at tage den med ro. ​

Du kan få mere at vide om vores bosted tæt på Odense på Fyn ved at ringe på telefon 64 42 37 50 eller skrive til e-mail ronsbo@c.dk.