Om Den Selvejende Institution Ronæsbo

​Den Selvejende Institution Ronæsbo er et socialpædagogisk opholdssted, der ligger på Fyn nær ved Odense. Vi bestræber os på at have et familielignende miljø i rolige og naturskønne omgivelser, der samtidig har en tryg og udviklende atmosfære.

Vi arbejder altså på at skabe et sted, hvor det pædagogiske miljø vokser ud af børnenes behov. Dertil kommer, at vi modtager nye børn selektivt med henblik på at bevare og styrke gruppens homogenitet.

Vi lægger vægt på naturen

Vi lægger vægt på rytme, struktur og synlige voksne. Dertil kommer, at vi arbejder med "fra jord til bord" i vores køkken, således børnene lærer om sund og bæredygtig kost.

Derfor har vi daglige gøremål i vores urtehave, hvor vi har fokus på, hvor råvarerne kommer fra, hvordan de ser ud, og hvorledes de forvandles til blandt andet saft, brød og aftensmad.

Vi mener endvidere, at leg og sport skal være i fokus på, og derfor lærer vi børnene, at det er vigtigt med masser af frisk luft og motion.

Dette sker gennem leg og sport, hvor vi kommer ind på, hvad motion betyder for ens krop og helbred.

Vi arbejder med empati, selvtillid og tillid

Alle disse gøremål er med til at skærpe børnenes sanser og kan hjælpe det enkelte barn med at øge evnen til empati. Derudover udvikles det enkelte barns tillid til sig selv og til omverden.

Vi hjælper med at opbygge børnenes selvværd og hjælper dem til en øget selvkontrol ved at fokusere på det positive og ved at udvikle på det mulige.

Kontakt os på telefon 64 42 37 50 eller på e-mail ronsbo@c.dk, hvis du ønsker flere oplysninger om et socialpædagogiske bosted med vores fokus nær Odense på Fyn.