​Til de unge

Her på Ronæsbo har vi et sammenhold og en måde at være sammen på, hvor vi viser respekt om hinanden, lytter til og hjælper hinanden.

Man må gerne være vred og ked af det og glad , alligevel er vi ordentlige over for hinanden, og når vi alligevel engang imellem kommer til at være lidt urimelige, snakker vi om det og øver os på ikke at lave de samme fejl igen.

I hverdagen når vi skal op og i skole går vi i seng kl. 22, i weekenden kan man blive længere oppe og hygge sig i stuen eller på værelset med film og spil.

Vi tager på fisketure indimellem, nogle gange tager vi i biografen. I weekenden er vi tit ude at spille fodbold. Om sommeren sejler vi en tur i fjorden i vores båd.

Vi har en stor personlig frihed, det betyder at man også har et ansvar for at friheden bruges ordentlig. Har man mobil telefon skal den ikke bruges til at drille eller skabe panik hos venner eller familie hver gang man er utilfreds med noget.

Vi vil ikke have alkohol eller stoffer på stedet.

Vold vil vi ikke have, vis respekt for dine medmennesker.

Du skal i skole, og tage del i dagligdagen, ligeledes vil vi være gerne være behjælpelig med at finde en fritidsinteresse du kan dyrke det kunne være f.eks. fodbold ridning eller noget helt andet.

Vi samarbejder med de lokale idrætsklubber i vores område.

Dit værelse må overordnet være som du selv ønsker det sal være, dog ikke med gammel mad og bunker af skrald.

Vi vil hjælpe dig med din hygiejne, så du kommer i bad og får rent tøj på, vi vil også hjælp dig med tøj vask.

Vi vil snakke løbende med dig om hverdag du har det hos os, hvad der kunne være bedre, og hvad du godt kan lide hos os.

Vi vil også have et samarbejde med din familie og nogle gange siger vi tingende som vi ser dem.

Nogle gange vil vi sige til familien at det er dem der har ansvaret for at det bliver en god oplevelse at være på hjemme weekend, at de ikke drikker for meget og er til stede.

Vores vigtigste mål er at de børn der bor på Ronæsbo har det godt, og udvikler sig til at få et fornuftigt liv i fremtiden, det er det vi vil samarbejde med dig om.